person

ეთერ სარჯველაძე

ეკონომიკურ მეცნიერებათა დოქტორი

ელ.ფოსტა

sardjveladZe@gmail.com

სოციალური ქსელი

fb fb fb fb fb



სახელი, გვარი :  ეთერი სარჯველაძე

დაბადების  დრო, ადგილი :  25. 09. 1948, ლანჩხუთის რ-ნი სოფ. ლესა

ეროვნება:  ქართველი

მისამართი:   თბილისი, ვაჟა-ფშაველას გამზ. 39, ბ.19

ტელეფონი:  ბინის- 396 401,  მობ: 551 007 191

 e-mail : sardjveladZe@gmail.com

 სამეცნიერო ხარისხი:  ეკონომიკურ მეცნიერებათა  დოქტორი,

  სპეციალობა   – 08.00.08 – მარკეტინგი                                                

  სამსახურებრივი გამოცდილება: სამეცნიერო_კვლევითი, პედაგოგიური,  ადმინისტრაციული                                              

•         01 .03. 1972 –2006 წლამდე - ივ. ჯავახიშვილის სახ. თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი - ასპირანტი, მეცნიერ-მუშაკი, დოცენტი.

•           2006 –დან 2008 წლამდე - ივ. ჯავახიშვილის სახ. თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი, ასოცირებული პროფესორი,  მოწვეული საათობრივი ანაზღაურების წესით.

•           2006 –დან 2009 წლამდე _ გრ. რობაქიძის სახ. უნივერსიტეტი - ასოცირებული პროფესორი (თსუ-სთან შეთავსებით).

•           2008 წ. 15. 09 _ 2010 წ. 12. 11-მდე - ივ. ჯავახიშვილის სახელობის   თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი, ეკონომიკისა და ბიზნესის    ფაკულტეტის მარკეტინგის მიმართულების _ ასისტენტ-პროფესორი.

•           04. 01. 1998 –15. 01. 2003 წწ საქართველოს გარემოსა და ბუნებრივი რესურსების დაცვის სამინისტრო. კატასტროფებისაგან დაცვისა და ეკოლოგიური უსაფრთხოების სახელმწიფო საკოორდინაციო  სამსახურის ადმინისტრაციულ – სამეურნეო  სამმართველოს  უფროსი (შეთავსებით  უნივერსიტეტთან, სრული განაკვეთი).  

   •   03.04.2011–2013წ. ივ. ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი, ეკონომიკისა   და ბიზნესის ფაკულტეტის   სამეცნიერო კვლევებისა და განვითარების სამსახურის უფროსი სპეციალისტი.

დაკავებული თანამდებობა:

•         2013 წ.–დღემდე ივ. ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი, ეკონომიკისა და ბიზნესის ფაკულტეტის ასისტენტ–პროფესორი  

 

გამოქვეყნებული შრომები:

- 35  სამეცნიერო შრომა,  მათ შორის, ბოლო 10 წლის განმავლობაში 28, აქედან 12 რეფერირებულ ჟურნალში, მათ შორის   1 კვლევითი ნაშრომი გამოქვეყნებულია ინგლისის უორვიკის უნივერსიტეტის ვებ გვერდზე.

სახელმძღვანელო:  - საკვები პროდუქტების საქონელმცოდნეობა, თბ. 2005 წ.,

–კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია 1.თბილისი, 2015, გამომცემლობა ,,უნივერსალი”

        ,,სურსათის ქიმია“,  დალი წულაია, ეთერ სარჯველაძე; თბილისი, 2016, პუბლიკაცია (164 გვ.) ხელმისაწვდომია ვებ–გვერდზე : www.momxmarebeli.ge.

  პატენტი - ,,ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხი“. პატ.#170 GE,  ჩ 12 G 1/ 02, 1995. 

სახელმწიფო, სამეცნიერო  დარგობრივი პრემია 

_ საქართველოს სსრ მინისტრთა საბჭოს დადგენილება # 445 19.04. 1985 წ. მეცნიერებისა და ტექნიკის სახელმწიფო კომიტეტის III პრემია ნამუშევრისათვის ,,ყურძნის ჭაჭის მიკრობული ცილით გამდიდრების ტექნოლოგიის დამუშავება“.

  გრანტებში და პროექტებში მონაწილეობა:

•         1994წ. ,,იუნესკო“-ს გრანტი ,,საიჟინრო ეკოლოგია და გარემოს დაცვის პრობლემები“; 

•           1996 წ.  TASIS-ი,  ITAGA -ს პროექტი ,,კომპლექსური ტექნიკური დახმარება საქართველოს სოფლის მეურნეობისათვის“;

•           1999 -2001 წ. საერთაშორისო პროექტი INKO–COPERNICUS  ,,პოსტსაბჭოთა მრეწველობის მოდერნიზაცია და ინოვაციების მართვა“.

•           01.07.08 – 01.10.08 ,,ჯეპლაკ“-ის პროექტი - საქართველოს კანონის ,,სურსათის უვნებლობის და ხარისხის შესახებ“ - შესაბამისობის დადგენა 178/2002 ევრორეგულაციასთან (პროექტის ხელმძღვანელი);

•           2009 წ.     მომხმარებელთა განათლებისა და სამეწარმეო კულტურის ამაღლების მიზნით საქართველოს საზოგადოებრივი  ტელევიზიის პირველი არხის მიერ ორგანიზებული სატელევიზიო პროექტის –გადაცემა `ხარისხის ნიშანი~ -ექსპერტი.

•           15.01.11- 15.08.11 ევრაზიის თანამშრომლობის ფონდი და შვედეთის საერთაშორისო განვითარების  სააგენტო -   ,,იმერეთის რეგიონში სურსათის უვნებლობის  სფეროში საზოგადოებრივი მოძრაობის გააქტიურება”, ექსპერტ/კონსულტანტი.

•           01.09. 2011-01.04.2012, ევრაზიის თანამშრომლობის ფონდი – ,,სასურსათო პროდუქტებს მომხმარებლები აკონტროლებენ”, ექსპერტ/კონსულტანტი

•           01.06.2012-01.11.2012 , ფონდი ღია საზოგადოება-საქართველო - ,, აქტიური მომხმარებელი საკუთარი უფლებების სასაცავად”, კვების ექსპერტი.

. •         01. 11. 08 –დან დღემდე, საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების კვლევის ცენტრი -ეკონომიკური ბლოკის  ექსპერტი

 .  2014 წ.–2016 „საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრის“ ექსპერტი. (ევროკავშირის მიერ დაფინანსებული პროექტის “ევროკავშირთან დაახლოვების გამჭვირვალე პროცესი: სანიტარული და ფიტოსანიტარული პოლიტიკა საქართველოსა და მოლდოვაში” ).

 

  პროგრამებში მონაწილეობა

 USAIDის სასწავლო პროგრამა: `სურსათის უვნებლობის განვითარება: რისკის შეფასება

1.     2005 წლის  5 _7 დეკემბერი, .თბილისი

2.     2005 წლის 10 _17 დეკემბერი, ჩეხეთის რესპუბლიკა, . პრაღა;

3.     2006 წლის 22 _ 28 იანვარი, ლიტვა, . ვილნიუსი

•     2006 წლის ივნისი . კიევი, სახელმწიფო სავაჭრო-ეკონომიკურ ინსტიტუტში  _ამერიკის ლუიზიანას შტატის უნივერსიტეტის დახელოვნების სკოლის კურსები ` დაკონსერვების ტექნოლოგიური პროცესების კონტროლი~.

•     2006 წლის 3-7 ივლისი, თბილისი, სემინარი, OED, A VANAGE, `ხილისა და ბოსტნეულის საერთაშორისო სტანდარტიზაცია~.

•     2006 წლის 12 – 14 დეკემბერი, . თბილისი. ლუიზიანას სახელმწიფო უნივერსიტეტის პროგრამის სასწავლო კურსი `H HA HACCPA - ის სისტემის გეგმის შემუშავება და დანერგვა სურსათის საწარმოებში~

•     15.03.08 – 12.04.08. . თბილისი, ტრენინგი - `აქტიური სწავლა და კრიტიკული აზროვნება უმაღლეს სასწავლებელში~

 

მონაწილეობა ადგილობრივ და საერთაშორისო კონფერენციებში:

 

•          კანადის საერთაშორისო განვითარების სააგენტოს და საქართველოს ბიზნესის განვითარების ცენტრის `კავკასია~ ერთობლივი სემინარი `ქართული ღვინოები და მათი საექსპორტო პოტენციალი~ (5 .07. 2002 .)

•          პოსტსაბჭოთა მრეწველობის მოდერნიზაცია და ინოვაციების მართვა 

   ( 01.09 – 08. 09. 2000  ბულგარეთი . ალბენა; 03.07 – 09.07. 2001,

•          პოსტსაბჭოთა მრეწველობის მოდერნიზაცია და ინოვაციების მართვა 

      03.07 – 09.07. 2001, . ანტალია, თურქეთი)

•          18. 04. 2006,  თავისუფალი ეკონომიკის და ბიზნესის ინსტიტუტი~- საქართველოს სავაჭრო-სამრეწველო პალატის, მცირე და საშუალო ბიზნესის მხარდაჭერის პროექტი (UAID)-ის   მიერ ორგანიზებული კონფერენცია `სტანდარტიზაციის, მეტროლოგიის, სერტიფიცირების და კვების პროდუქტების უსაფრთხოების პრობლემები~.  თბილისი `შერატონ მეტეხი პალასი”.

•          01. 10. 2008, ევრაზიის თანამშრომლობის ფონდის მიერ ორგანიზებული ფორუმი: ევროკავშირ-საქართველოს შორის ხელშეკრულება თავისუფალი ვაჭრობის შესახებ: დაინტერესებულ მხარეთა დიალოგი (ევროკავშირის წარმომადგენლები, საქართველოს მთავრობა, სამოქალაქო საზოგადოება და ბიზნესის წარმომადგენლები), თბილისი, `შერატონ მეტეხი პალასი”.

•          2-3 აპრილი და 13-14 აპრილი, თბილისი, `სასტუმრო სიმპათია.~ 2009.   `2011-2013 წლების ახალი ეროვნული ინდიკატიური პროგრამისათვის რეკომენდაციების შემუშავება~, საქართველოს საზოგადოებრივი ორგანიზაციების ჩართვა ევროპის სამეზობლო პოლიტიკის (ENP) განხორციელების პროცესში,   `ბაზრის მარეგულირებელი რეფორმების ხელშეწყობა ეკონომიკის განვითარებისა და მომხმარებელთა უფლებების დაცვის გაუმჯობესების მიზნით~ (მომხსენებელი).

•          2009 . 25. 11. თსუ ეკონომიკისა და ბიზნესის ფაკულტეტზე, ეკონომიკური პოლიტიკისა  და ეკონომიკური განათლების ქართულ-გერმანული ინსტიტუტის ინიციატივითა და ორგანიზებით ჩატარებული  ეკონომიკურ-პოლიტიკური ფორუმი,, თბილისის ბალკონი, რომელიც მიეძღვნა მომხმარებელთა უფლებების დაცვასა და მომხმარებელთა განათლების დონის ამაღლებას ( დიკუსიაში  მონაწილე). 

 

 

 საზოგადოებრივი   საქმიანობა:

- 2004წ. დღემდე -  კავშირი ,, სასურსათო პროდუქტების ექსპერტთა ასოციაცია“ თავმჯდომარის მოადგილე.

-           2009წ. დღემდე -  საერთაშორისო რეცენზირებადი და რეფერირებადი სამეცნიერო-პრაქტიკული  ჟურნალის ,,ახალი ეკონომისტი“ -რედკოლეგიის წევრი 

-           2007წ.-2010 წლამდე - გრიგოლ რობაქიძის სახელობის უნივერსიტეტის ბიზნესისა და მართვის ფაკულტეტის  აკადემიური ხარისხის მიმნიჭებელი სადისერტაციო საბჭოს წევრი

 - 2003 წ.  -    დღემდე  - საქართველოს ხარისხის ფონდი -ექსპერტი  

– 2008 წ. - დღემდე – ,,საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების კვლევის ცენტრი“–   ექსპერტი (მომხმარებელთა უფლებების დაცვა და მომხმარებელთა განათლების დონის ამაღლება სურსათის უვნებლობის საკითხებში).

 

ბოლო 5 წლის განმავლობაში წაკითხული ლექციები:

1.  მარკეტინგის საფუძვლები : მარკეტინგი -1; მარკეტინგი - 2; (2007- 2016 წ.)   

2.  საცალო ვაჭრობა (2010-2015წ)

3. მარკეტინგ-მენეჯმენტი ( 2010-2016 წ.)

4. სურსათის უვნებლობა და რისკების მართვა (2010-2012)

5. სურსათის მარკეტიგი (2005–2016)

უცხო ენები :  რუსული (ძალიან კარგად), გერმანული (წერა-კითხვა კარგად, ლაპარაკი -საშუალოდ), ინგლისური (მწირად, შემიძლია ინფორმაციის მიღება და დამუშავება)

კომპიუტერი :   Word,  Exsel, Power Point, Internet

ოჯახური მდგომარეობა: მეუღლე და ერთი შვილი    

საბჭოს წევრები